Top Tastatură de Gaming

Vezi în topul de mai jos care sunt cele mai bune tastaturi de gaming! Îți prezentăm de asemenea și caracteristicile pe care ar trebui să le ai în vedere înaintea achiziționării.

Redragon Varuna Black

Tastatură mecanică, 104 taste, USB, iluminare RGB, Switch Outemu Blue

HyperX Alloy Core

Interfață USB, contacte cu membrană, iluminare RGB

Logitech G Pro

Logitech G Pro

12 taste F programabile, iluminare RGB, Comutatoare mecanice GX Blue

Redragon Centaur

Redragon Centaur

Iluminare RGB, 8 taste multimedia, cablu de 1.8 metri, rezistență la apă, conector USB

Razer BlackWidow V3 TKL

Iluminare Razer Chroma, switch Razer Green, tehnologie cu fir, control multimedia

Cum să cumperi cea mai bună tastatură pentru gaming?

Vezi în lista de mai jos care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont pentru a cumpăra o tastatură ideală pentru jocuri!

Tehnologie

Tastatura poate folosi două tipuri de tehnologii în ceea ce privește conectarea la dispozitive. Mai precis, vorbim despre modele cu fir și modele wireless. Ca de fiecare dată, noi îți recomandăm să cumperi un dispozitiv cu fir, deoarece acesta îți oferă mai multe avantaje.

Interfață

Tastatura de gaming se poate conecta prin cablul USB, dar și prin tehnologia Wireless. Există și modele cu bluetooth, însă ultimele două categorii menționate nu sunt de preferat.

Iluminare Taste

Dacă vorbim despre dispozitive dedicate gamingului, atunci cu siguranță majoritatea dintre modele vor fi dotate cu taste iluminate. Recomandăm funcția de iluminare RGB, deoarece vei fi capabil să schimbi culoarea luminilor.

Lungimea Cablului

Dacă vei opta pentru o tastatură cu fir, atunci asigură-te că lungimea cablului este cea potrivită. Acesta trebuie să ajungă la unitatea PC/laptop, dar, în același timp, să nu fie prea lung, deoarece există riscul să te incomodeze.

Funcții Speciale

Cele mai recomandate funcții sunt: controlul iluminării, controlul sunetului, butoane pentru controlul muzicii, butoane programabile, rezistență la apă, funcția de a dezactiva tasta WIN în timpul jocului.

Tastele

O tastatură trebuie să-ți ofere de altfel și o experiență de tastare plăcută, iar aici includem sunetul switch-urilor, materialul, rezistența la tastare și nu numai!

Avantajele unei tastaturi pentru jocuri

O tastatură de gaming vine cu o serie de avantaje spre deosebire de un model clasic. În primul rând, construcția acestor periferice PC este una de calitate, fiind create pentru a fi utilizate intens, așa cum se întâmplă în cazul pasionaților de jocuri. În plus, modelele vin dotate cu multe taste multimedia foarte utile, dar și cu funcții interesante, printre care iluminarea.

Ce să alegi: tastatură cu fir sau fără?

Îți recomandăm călduros o tastatură cu fir. Conectivitatea va fi una perfectă, iar dezavantajele sunt aproape inexistente.

În schimb, o tastatură wireless se poate deconecta sau poate rămâne fără baterie chiar în timpul jocului. Așadar, aceste situații neplăcute pot fi evitate dacă vei opta pentru un model cu fir. De altfel, schimbatul bateriilor generează și un cost de întreținere extra.