Top Mouse pentru Gaming

Îți dorești să cumperi cel mai bun mouse de gaming? Te invităm să descoperi topul nostru, dar și sfaturile de achiziție!

Razer DeathAdder Essential

Rezoluție dpi 6400, 5 butoane, USB, senzor optic, model cu fir

Logitech G502 Hero

Logitech G502 Hero

16000 DPI, 11 butoane programabile, tehnologie cu fir, lungime cablu de 2.1 metri

Logitech G305

Logitech G305

12000 DPI, 6 butoane, Fără Fir, receiver cu USB, tehnologie Wireless Lightspeed

ASUS ROG Chakram

16000 DPI, 5 butoane, Bluetooth, USB și Wireless, încărcare Qi, carcasă și butoane magnetice, iluminare Aura Sync

Race Glorious Model D

Race Glorious Model D

12000 DPI, 6 butoane, tehnologie cu Fir, senzor Pixart PMW-3360, USB, iluminare RGB, cablu de 2 metri

Cum să cumperi cel mai bun gaming mouse

Există câteva caracteristici esențiale de care ar trebui să ții cont atunci când îți propui să achiziționezi un gaming mouse. Așadar, în lista de mai jos ți le vom prezenta pe scurt pe fiecare dintre acestea.

Tehnologia Folosită

Un mouse de gaming poate fi de patru feluri atunci când discutăm despre tehnologia pe care o folosește. Mai precis, vorbim despre modele cu fir, fără fir, laser sau optic. Cele mai comune dintre modele sunt cele cu fir, fiind de altfel și cele recomandate, deoarece vei scăpa de grija consumării bateriilor.

Conectivitate

Nu recomandăm sub nicio formă un mosue cu bluetooth. Prosuele ideale sunt cele care se vor conecta la laptop sau PC cu ajutorul unui USB. Pe locul doi sunt cele wireless, dar, la fel ca în cazul celor cu bluetooth, aceste modele riscă să piardă semnalul.

Rezoluție DPI

DPI, adică Dots per Inch, este o măsură pentru rezoluția de mișcare a mouse-ului. Practic, dacă un model are 1600 DPI, dacă îl muți un inch (aproximativ 2.50 cm), pointerul de pe ecran se va muta 1600 pixeli. Cu cât rezoluția DPI este mai mare, cu atât mouse-ul tău va fi mai sensibil. Așadar, recomandăm modele performante, cu peste 2000 DPI. Majoritatea dintre ele au chiar peste 6000 dpi!

Iluminare

Pentru că majoritatea accesoriilor de gaming vin dotate cu iluminare RGB, recomandăm această funcție și pentru mouse-ul tău. Cu siguranță vei aprecia aspectul acesta în ceea ce privește designul.

Butoanele

Numărul de butoane este și el un aspect important. Pe lângă cele trei clasice, un mouse de gaming poate fi dotat cu multe altele, ce pot fi setate separat în funcție de joc, să îndeplinească funcțiile pe care tu le dorești.

Cablul

Dacă ai optat pentru un mouse cu fir, atunci asigură-te că acesta este suficient de lung, însă nu incomod! Probabil că un cablu de 2 metri va fi suficient de lung și nu te va încurca în timpul jocului.

Avantajele unui Mouse pentru Jocuri

Un mouse destinat gamingului este de regulă mai performant decât un model clasic, iar asta se reflectă și în prețul său. Aceste produse sunt construite să reziste mai mult timp, din cauza numărului ridicat de click-uri, și vin dotate cu mai multe funcții, inclusiv cu o rezoluție DPI mai generoasă.

Mouse de gaming cu Fir sau Wireless?

După cum am precizat, noi îți recomandăm un mouse cu fir. Avantajele sunt multiple, însă ca dezavantaj, putem să ne legăm de lungimea cablului și de dependeța de acesta, plus de faptul că el se poate bloca în birou.

Un mouse wireless îți oferă o mai mare lejeritate de folosire, dar nu uita că va trebui să schimbi bateriile și să nu te îndepărtezi foarte mult de PC/laptop. De altfel, există riscul, tot din cauza bateriei, ca mouse-ul tău să nu mai funcționeze chiar în timpul unui joc.