Monitoare Gaming

Top Monitoare Gaming

Află care este cel mai bun monitor pentru gaming din clasamentul propus mai jos! Pe lângă recomandări, îți prezentăm și care sunt cele mai importante specificații.

Asus ROG Strix XG27VQ

Ecran Curbat, tehnologia VA, diagonală 27 inch, 4 ms timp de răspuns, rezoluție Full HD, HDMI, DVI, Display minijack de 3.5 mm

Dell SE2417HGX

Diagonală de 23.6 inch, 1 ms timp de răspuns, Full HD, display Anti-glare, VGA, HDMI, tehnologia Freesync

LG 27GL63T

LG 27GL63T

Diagonală ecran de 27 inch, rezoluție Full HD, HDMI, DisplayPort, 1 ms, multiple tehnologii speciale

AOC 24G2U5/BK

AOC 24G2U5/BK

Diagonală 23.8 inch, DisplayPort, HDMI, 1 ms timp de răspuns, 4 porturi USB 3.0, rezoluție Full HD

Dell Alienware AW3420DW

Dell Alienware AW3420DW

Diagonală 34 inch, ecran curbat, 2 ms timp de răspuns, HDMI, intrare căști, USB, Anti Glare, tehnologia Nano IPS

Cum să cumperi cel mai bun monitor de gaming!

Află din lista de mai jos care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să achiziționezi un monitor pentru gaming de calitate!

Diagonala

De regulă monitoarele pentru gaming sunt generoase în ceea ce privește diagonala ecranului. Mai precis, cele mai comune modele au o diagonală de 27-28 inch, fiind urmate de cele de 23-25. Totuși, există chiar și produse cu o diagonală de peste 34 inch!

Formatul Ecranului

Trei categorii există în ceea ce privește formatul ecranului unui monitor: Clasic, Ultra Wide și Wide. Cele mai comune și preferatele gamerilor sunt monitoarele de tip Wide, acestea oferind cea mai bună experiență de joc.

Timpul de Răspuns

De regulă aceste monitoare au un timp de răspuns excelent, deci cu siguranță nu vei avea probleme în acest sens. Așadar, un monitor cu un timp de răspuns de 1-3 ms este destul de accesibil.

Tehnologia Folosită

Display-ul unui monitor de gaming poate folosi diverse tehnologii. Cele mai comune sunt IPS, TN și VA, prima menționată fiind de altfel și cea mai comună și recomandată.

Porturile Video

În ziua de astăzi majoritatea monitoarelor pentru jocuri sunt dotate cu mai multe porturi video. Cele pe care noi le recomandăm sunt: Display, DVI, HDMI și VGA.

Funcții și Tehnologii

Aceste dispozitive pot fi dotate cu o serie de funcții și tehnologii speciale. Iată care sunt cele mai comune: 3D, difuzoare integrate, ecran curbat, Flicker-Free, Low Blue Light, FreeSync.

Avantajele unui Monitor de Gaming

Spre deosebire de un monitor clasic, un monitor destinat gamingului are de regulă o diagonală mai generoasă și oferă un timp de răspuns mult mai bun. În plus, culorile redate sunt mult mai calitative, astfel ca experiența din jocuri să fie una cât mai apropiată de o experiență reală.

Merită să cumperi un monitor cu ecran curbat?

Multe dintre monitoarele de gaming sunt dotate cu un ecran curbat, iar acest tip de ecran oferă o serie de avantaje. Principalul ar fi legat de faptul că datorită formei are capacitatea de a capta mult mai bine câmpul vizual al utilizatorului.

Un ecran curbat folosește de altfel cristale lichide, fapt pentru care vă veți bucura de performanțe mult mai bune ale imaginilor.

Dacă ar fi să notăm și un dezavantaj al acestor monitoare, ar fi faptul că ele au un preț de achiziție ceva mai ridicat. Totuși, dacă dorești să ai parte de o experiență mai bună în jocuri, această investiție va fi amortizată de plăcerea de care vei avea parte!