Microfoane Gaming

Top Microfoane Gaming

Cauți cel mai bun microfon de gaming sau pentru PC? Vezi topul recomandat și sfaturile de cumpărături ale specialiștilor noștri!

Razer Seiren Mini

Razer Seiren Mini

USB, microfon condensator, captare supercardioid, 110 db

Trust Mico 2020

USB, jack de 3.5 mm, suport reglabil, 45 dB sensibilitate, impedanta iesire 2200 ohmi

Razer Seiren Elite

Transmisie analog și digital, conectivitate USB, cablu 3 metri, impedanta de 16 ohmi, sensibilitate 120 dB

Trust GXT256 EXXO

Trust GXT256 EXXO

Microfon condesnsator, stand reglabil, iluminare LED RGB, minijack pentru căști, butoane pentru control

Trust Emita Plus GXT252

Cablu 2.9 metri, stand reglabil 360, impedanta 200 ohmi, USB, înregistrare cardioid

Cum să cumperi cel mai bun microfon pentru gaming sau streaming!

Iată, mai jos, care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să cumperi cel mai bun microfon pentru PC-ul tău!

Tipul

În primul rând va trebui să alegi tipul de microfon pe care vrei să-l cumperi. Ai la dispoziție trei variante: condensator, dinamic sau ribbon. Microfoanele de tip condensator sunt cele mai comune și, în general, cele pe care le recomandăm.

Conexinuea

Există microfoane cu fir, dar și microfoane wireless. Cele cu fir sunt cele mai multe de pe piață și cele pe care noi le recomandăm. Asigură-te că acestea au un cablu suficient de lung pentru a putea fi poziționate corect pe biroul tău.

Conectivitatea

Microfoanele pentru PC se vor conecta la acesta cu ajutorul unui jack de 3.5 mm sau prin USB. Ambele variante sunt la fel de bune. Totuși, există PC-uri sau laptopuri, rare ce-i drept, fără slot jack de microfon, deci cel mai sigur ar fi achiziționarea unui microfon cu USB.

Specificații Tehnice

Când cumperi un astfel de dispozitiv, este recomandat să ții cont și de: impedanta la iesire, sensibilitate, frecvență, dar și de tipul de captare.

Dimensiunea

Este important ca noul tău microfon să nu ocupe foarte mult spațiu pe birou, dar, în același timp, să fie suficient de aproape de tine. Așadar, ține cont și de mărimea acestuia și măsoară spațiul în prealabil.

Funcții

Printre funcțiile pe care un microfon le poate avea, enumerăm: suport reglabil, iluminare RGB LED, control volum, buton on/off, slot jack pentru căști.

De ce să cumperi un microfon pentru gaming?

Probabil te întrebi de ce ar trebui să cumperi un microfon de gaming. După cum bine știi, majoritatea căștilor gaming sunt deja dotate cu un astfel de dispozitiv. Totuși, dacă vrei să faci streaming sau să ai parte de o calitate mai bună a vocii înregistrare, sfatul nostru este să cumperi un microfon dedicat.

Cum conectezi microfonul la PC/Laptop

Pentru a conecta microfonul la PC sau la Laptop, trebuie doar să introduci USB-ul său sau minijack-ul de 3.5 mm în porturile destinate. În mod normal, microfonul va fi recunoscut automat.

Există posibilitatea ca dispozitivul să vină însoțit de un CD cu soft dedicat sau cu drivere. După instalarea acestora, cel mai probabil vei putea regla microfonul din programul oferit de producător.