Top Coolere pentru Laptop

Află din rândurile de mai jos cum poți achiziționa cel mai bun cooler pentru laptopul tău! Vezi topul modelelor recomandate de specialiști!

Trust GXT 278

4 ventilatoare, compatibilitate 17.3 inch, iluminare LED, buton ON/OFF, viteză reglabilă

Serioux NCP025

Serioux NCP025

4 ventilatoare, iluminare LED albastră, compabilitate maximă de 17.3 inch, display, butoane pentru control

A+ CICA2

Compabilitate maximă 17 inch, 5 ventilatoare, viteză 1800 RPM, 2 porturi USB, iluminare LED

Cooler Laptop Ventilator Extractor de Răcire

Laptop de maxim 18.4 inch, cooler pentru CPU, răcire cu aer, filtre praf

Rivacase 5557

Compabilitate 17.3 inch, 2 ventilatoare de 11 cm, 1100 RPM, 2 porturi USB, margine antiderapantă, iluminare albastră, silențios

Cum alegi cel mai bun cooler pentru laptop!

Mai jos vei găsi informații despre cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont în momentul în care îți dorești să cumperi un cooler sau stand pentru laptopul tău.

Tipul de Produs

Ai de ales între două mari categorii de produse: Cooler sau Stand. Dacă cu toții știm cum arată un cooler pentru laptop, standul este un produs de dimensiuni mai mari, ce poate avea diferite forme, de regulă cea a unei măsuțe dedicate laptopului tău.

Compabilitate Laptop

Vorbim aici despre dimensiunea maximă pe care laptopul tău o poate avea, pentru a fi compatibil cu noul tău cooler. Așadar, ai de ales între modele de sub 13 inch, între 13 și 15.9 inch, dar și de peste 16 inch. Cel mai bine ar fi să cumperi un cooler mai mare, deoarece acesta va fi de fapt compatibil cu majoritatea modelelor de laptop.

Numărul de Ventilatoare

Un cooler poate avea de la 1 la 6 ventilatoare. Totuși, cele mai comune modele au 1 sau 2 ventilatoare, acestea fiind de regulă suficiente pentru răcirea dispozitivului.

Zgomotul

Este important ca un cooler să producă un nivel de zgomot cât mai scăzut, pentru a nu deveni deranjant în timpul utilizării. Așadar, recomandăm un model care produce sub 25 de dB.

Viteza de Rotație

RPM, viteza de rotație maximă pe minut, este dată practic de puterea ventilatoarelor. Cu cât mai mare, cu atât fluxul de aer va fi mai rapid și mai eficient. Recomandăm un cooler ce are o viteză de minimum 1000 RPM.

Funcții

Un cooler poate fi dotat cu câteva funcții și specificații foarte utile, printre care: iluminare LED RGB, porturi USB suplimentare pentru a compensa portul ocupat din laptop, piciorușe reglabile, piciorușe anti-alunecare, protecție la supraîncălzire.

Avantajele unui Cooler pentru Laptop

Coolerul pentru laptop oferă o serie de avantaje foarte utile pentru dispozitivul tău. Acesta îi oferă un flux de aer ce va ajuta la răcirea lui, fapt ce va determina o mai bună funcționare a acestuia, crescându-i practic eficiența.

În plus, un cooler pentru laptop reglabil te ajută să te bucuri de un unghi mai bun de utilizare al laptopului.

Cum folosești un cooler pentru laptop?

Nimic mai simplu! Un cooler trebuie doar conectat cu ajutorul cablului USB în laptopul tău și acesta va porni automat, asta dacă nu deține butoane pentru control. Evident, coolerul va determina un consum mai rapid al bateriei laptopului, deci va trebui să iei în calcul și acest aspect.